پروانه صادراتی چیست؟
پس از تاییدیه کالای صادراتی شما توسط گمرک، مجوزی به شما ارائه می شود که به آن پروانه صادراتی می گوییند.در پروانه صادراتی جزییاتی همچون عنوان صاحب کالا، گمرک مبدا،کد کشور صادرکننده، کد کشور مقصد، نرخ ارزی، اطلاعات بانکی و… درج شده است. این را همه میدانند که ارزش پول کشور پایین می باشد به خاطر همین تاجرانی که در حوزه اقتصادی فعالیت می کنند به امر صادرات از کشور خارجی تمایل زیادی دارند.
مهم ترین بخش های مربوط به امر ثادرات اخذ پروانه صادراتی می باشد که می توانید به کمک این پروانه از گمرک به راحتی درآمد ارزی داشته باشید. بعد از دریافت پروانه می توانید کالاهایتان را از گمرک عبور دهید. با گذشت زمان افزایش کیفیت و کمیت تولیدات داخلی، مشتریان خارجی تمایل به خرید اجناس ابرانی دارند. پس با این حساب اخذ پروانه صادراتی با گسترده شدن بازارهای خارج از کشور، روزبه روز افزایش پیدا می کند.
انواع صادرات
صادرات به سه دسته تقسیم می شود:صادارت قطعی کالا _ صادرات موقت کالا_ صادرات مجدد کالا
صادرات قطعی کالا
در این نوع صادرات، کالا از مرز های کشور خارج می شود و برای فروش در کشور های خارجی پروانه صادر می شود. کالای صادر شده دیگر نمی توان به کشور برگردد.
هر چند در این نوع از صادرات هزینه گمرکی پرداخت می شود. اما صادر کننده از پرداخت مالیات، عوارض و سود بازرگانی معاف می شود.
در مورد صادرات قطعی کالاها، بدین صورت است که بعد از انبارگیری کالا از مبدا، کالا به گمرک ارسال می شود. بعد مراحل گمرکی دریافت پروانه صادراتی شروع می شود و بعد از اخد پروانه صادارتی به صادرکننده، عملیات و حمل و نقل کالاها توسط وسیله مورد نظر به خارج از کشور و رسیدن به دست مشتری آغاز می شود.
اخذ مجوز ترخیص کالا |
صادرات موقت کالا
در این نوع مجوز کالا برای تعمیر یا تکمیل از کشور خارج و باز به کشور مبدا باز میگردد.برای نمایشگاه های جهانی خم که کالایی از کشور خارج می شود و برای نمایش وارد یک کشور دیگر می شود این مجوز اخذ می شود.
در این مجوز، صادرکننده باید اظهارنامه خروج موقت را تحویل گمرک بدهد و در صورت نیاز باید به اندازه ارزش کالا صادراتی سپرده ارائه دهد. در متن مجوز مدت زمانی که کالا از کشور خارج و بازمیگردد باید ذکر شود.
صادرات مجدد کالا
یکی از بهترین روش های صادرات این نوع از صادرات کالا است. به صورتی که کالایی که به کشور وارد می کنیم با کوچکترین تغییر می توناد به قیمت بیشتری به کشور های دیگر صادر کنیم. در این روش با کمترین هزینه و انرزی متوانیم درآمد بسیار زیادی را کسب کنیم. سالانه بیش از 220 میلیارد دلار در آمریکا درآمد حاصل از این نوع صادرات است. با توجه به جایگاه منطقه ای این کشور می توان فرصت های طلایی بسیار زیادی در این زمیه ایجاد کرد.
مسیر دریافت پروانه صادراتی
در ابتدا باید مدارک الزامی را برای دریافت این پروانه تحویل بدهیم. در مرحله بعدی باید مدارکی که ناقص است تکمیل کنیم.در مرحله سوم باید مدارک را به سازمان مربوطه ارائه دهید در این مرحله باید هماهنگی های لازم برای حمل و نفل بین المللی انجام شود و یکی از بهترین روش های موجود دریایی، هوایی، زمینی با توجه به نوع کالا انتخاب کنید در آخر میتوانید این پروانه را دریافت کنید. این مراحل بسیار زمان بر هستند و ممکن است به مشکل بخورید بهتر است این مراحل را به کارشناسان ما بسپارید. برای خرید و فروش پروانه صادراتی در اینجا بخوانید.
مدارک لازم برای دریافت پروانه صادراتی
- اخذ کارت بازرگانی معتبر به نام صادر کننده
- اخذ مجوز صدور
- اخذ گواهی بهداشت و قرنطینه
- گواهی استاندارد
- گواهی انرژی اتمی
- تهیه صورت عدل بندی
اطلاعاتی در مورد: انواع روش های ترانزیت کالا کدامند؟ |
مراحل واگذاری پروانه صادراتی
- ارائه اطلاعات پروانه صادراتی از سوی صادرکنندگان به واردکنندگان متقاضی
- ثبت سفارش توسط واردکننده به منظور استفاده از ارز صادرات صادرکنندگان
- مراجعه به بانک عامل و درخواست تامین ارز ثبت سفارش توسط واردکننده
- درخواست گواهی ثبت آماری یا ترخیص ارز توسط بانک عامل که به بانک مرکزی ارجاع داده میشود.
- اخذ تعهدات لازم از بازرگانان توسط بانک عامل
- ثبت اطلاعات پروانه صادراتی و استعلام جواز واگذاری پروانه صادراتی از طرف بانک عامل
- تایید مجوز واگذاری پروانه صادراتی به واردکننده از طرف صادرکننده
- ثبت ابزار پرداخت توسط بانک عامل
- ارائه اسناد حمل به بانک عامل توسط واردکننده
- ثبت اسناد حمل توسط بانک عامل
- ثبت منشا ارز توسط واردکننده
- صدور اعلامیه تامین ارز توسط واردکننده
- ترخیص کالاها از گمرک مربوطه توسط واردکننده
- رفع تعهد و دریافت تضامین توسط واردکننده