از این موارد میتوان پی برد که تفاوت اصلی بین ترانزیت و ترانشیپ چیست و در واقع فهمید که در حین ترانزیت کالا، هیچ تغییری در ابزار حملونقل به وجود نیامده و کالا تا نقطه مقصد در یک وسیله انتقال اصلی باقی میماند، در حالی که در حین ترانشیپ کالا امکان وقوع یک سری تغییرات وجود داشته و ممکن است وسیله حمل و نقل در مسیر انتقال تغییر پیدا کند. قوانین اعمال شده برای استفاده از هر یک از این روشهای انتقال بار به نسبت سایر روشها کمتر است. اما پیش بینیهای لازم برای جلوگیری از وقوع هرگونه فعالیتهای قاچاقی انجام شده است. برای جلوگیری از چنین اعمال غیر قانونی، تاکید اداره گمرک این است که مبدا ورودی و خروجی محموله حین انتقال بارها یکسان باشد.
شاید ترانشیپ برای شما واژه جدیدی باشد، و یا اینکه دقیقا معنای ترانشیپ را ندانید. در این مقاله به معرفی ترانشیپ، تفاوت آن با ترانزیت کالا و نکات مهم درباره ترانشیپ کالا پرداخته ایم.
گاهی در ارسال یک محموله به کشور یا منطقه دیگر، محدودیت هایی وجود دارد که به تاجر اجازه نمیدهد به صورت مستقیم کالای خود را به مقصد برساند. در چنین مواقعی نیاز به یک مسیر ثانویه است تا بتوان انتقال کالا را با موفقیت به انجام رساند. احتمالا چنین موردی شما را به یاد تحریم ایران از سمت کشورهای خارجی و اصطلاح دور زدن تحریمها میاندازد!
به طور دقیق، کاری که در ترانشیپ اتفاق میافتد، انتقال کالا از کشور مبدأ به یک کشور یا منطقه واسط و سپس انتقال آن به مقصد است، کاری که در آن ممنوعیت ها دور زده میشود. مرسوم ترین روش، ترانشیپ دریایی است. اخیرا تلاش شده که ترانشیپ زمینی هم انجام شود.
دلیل ترانشیپ کالا چیست؟
سوال خیلی از افراد این است که هدف اصلی از ترانشیپ چیست؟ در پاسخ باید گفت که با ترانشیپ کالاها، میتوانید از موانعی که برای انتقال بار بر سر راه شما وجود دارد عبور کنید و محموله خود را بدون مشکل به مقصد برسانید. اما دلیل انجام ترانشیپ چیست؟ وجود مشکلات و محدودیتهای مختلف در بعضی کشورها، شرایط را بسیار دشوار کرده و باعث شده تا برای انتقال یک محموله نه چندان مهم نیز، به صرف سرمایه و وقت بیشتری نیاز پیدا کنیم. با توجه به این مورد میتوان حدس زد که هدف اصلی از ترانشیپ کالا چیست و چه مزیتی پشت این اقدام است؛ ترانشیپ میتواند کار انتقال بارها را تسهیل میکند و هزینه و باعث صرفه جویی در زمان انتقال بار شود، که نهایتا به سود بیشتر در فرآیند انتقال کالا منجر منجر میشود.
هنگامی که برای ترانشیپ یک کالا اقدام میکنید، در واقع برای آن، دو مقصد در نظر گرفتهاید؛ کالای مورد نظر در ابتدا به یک مقصد میانی و واسط ارسال شده و در آخر ارسال نهایی میشود و به مقصد اصلی خود میرسد. شاید بگویید این مسیر کمی طولانیتر از حد عادی است، اما در شرایطی که هیچ چارهای وجود نداشته باشد و برای انتقال بار خود به مقصد اصلی تنها راه حل ارسال بار به یک ناحیه در بین مسیر باشد، ترانشیپ کردن کالا بهترین گزینه روی میز است. به علاوه، زمانی که نیاز به تعویض وسیله حمل و انتقال بار وجود داشته باشد، لازم است که کالای خود را ترانشیپ کنید؛ به طور کلی همه چیز تحت تاثیر مسیر انتقال بار قرار دارد و بسته به آن شرایط ممکن است تغییر یابد. علاوه بر آن هنگامی که نیاز به تغییر در محموله مورد نظر وجود داشته باشد و بخواهید بار خود را به همراه باری بزرگتر ارسال کنید، ترانشیپ کالا راهی مناسب برای انتقال کالا به شمار میرود.
تفاوت بین ترانشیپ و ترانزیت کالا در چیست؟
سوال دیگر این است که تفاوت بین ترانزیت و ترانشیپ چیست؟ پیشتر نیز گفتیم ترانشیپ میتواند یک زیرمجموعه از ترانزیت کالاها و محمولههای مختلف باشد. در مواردی از این دو واژه به جای هم استفاده میشود، چرا که ماهیت اصلی آنها مشابه است. اما با توجه به هدف اصلی بکار گرفتن هر یک از این روشها، معنایی متفاوت برای آنها در نظر گرفته میشود. نهاد اصلی و بین المللی که فعالیتها و امور مربوط به گمرک کشورها را کنترل میکند، ترانزیت کردن کالاها را انتقال یک بار از یک مبدا گمرکی به یک مقصد گمرکی که تحت نظارت گمرک و بر طبق قوانین تعیین شده در این جهت انجام میشود، معنی کرده است.در مقابل ترانشیپ کردن یک محموله به این شکل معنی شده است که محموله مورد نظر در ابتدا حکم یک محموله وارداتی را داشته و تحت نظارت گمرک بین المللی به منطقه گمرکی یک کشور وارد شده و پس از آن به شکل یک محموله صادراتی به مقصد گمرکی دوم در واقع مقصد نهایی خود، صادر میشود.
آیا ترانشیپ کالا غیر قانونی است؟
میزان ترانشیپ کالاها مختلف در سطح بین المللی بسیار زیاد است؛ چنین اقدامی باعث شده تا نظارتهای گمرکی و هزینههای اضافی که برای انتقال بارهای مختلف باید پرداخته شوند، کمتر شود و پروسه انتقال بار با سرعت بیشتری انجام شود. در کل میتوان از ترانشیپ کالاها به عنوان روشی قانونی برای انتقال بار یاد کرد، با این حال افراد سودجو همیشه در صحنه حاضر هستند و برای منافع خود از این روش بهره برد و به قاچاق و واردات غیر قانونی کالاها میپردازند. با این که اصلیترین هدف از ترانشیپ کالاها کاهش و صرفه جویی در هزینهها میباشد، اما زمان لازم برای این اقدام بیشتر است.
آیا ترانشیپ کالا بهترین گزینه است؟
زمان رسیدن یک محموله خاص به مقصد نهایی از طریق ترانشیپ کردن آن بیشتر میشود و امکان رخداد تاخیر در این پروسه زیاد است. از آنجایی که در حین ترانشیپ کردن یک محموله با رسیدن آن به مقصد میانی نیاز به تعویض وسیله انتقال وجود دارد، با توجه به زمانی که صرف جابهجایی محموله و انتقال آن به وسیله دوم میشود، زمان لازم برای ترانشیپ کردن کالاها بیشتر از سایر روشها خواهد بود. احتمال این وجود دارد که تاخیر ایجاد شده در زمان ترانشیپ کالاها به چند هفته نیز برسد. پس بهتر است گزینه ترانشیپ کالا را به عنوان یک راه حل دوم در نظر داشته باشید.
یکی از اصلیترین مزیتهای ترانشیپ کالاها این است که شما در حین انتقال محموله مورد نظر خود از این طریق، میتوانید مسیر انتقال را دنبال کرده و در واقع از طریق ردیابی آنلاین، فرآیند انتقال محموله را کنترل کنید. درست مانند رهگیری مرسولههای پستی با ورود به سامانه آنلاین شرکتی که وظیفه انتقال بارهای شما را بر عهده دارد، میتوانید با وارد کردن اطلاعات مرتبط با بار خود، در جریان تمامی نکات و اطلاعات مربوط به ترانشیپ محموله قرار بگیرید.
یکی از خدمات تیم ما، ارائه خدمات در زمینه ترانشیپ کالاست. چنانچه بر اساس توضیحات فوق، ترانشیپ را گزینه مناسبی برای حمل کالای خود میدانید، اما به دنبال دردسر های آن نیستید، این کار را به کارشناسان با تجربه ما در شرکت مهد تجارت سگال زرین بسپارید.